AnnonsKalle Anka & C:o - bra erbjudande på tidningen!
AnnonsKalle Anka & C:o - bra erbjudande på tidningen!

9-åriga Ida blir redaktör och kreatör för Kalle Anka & C:o!

I det senaste numret av Kalle Anka & C:o har vi en väldigt speciell gästredaktör, nämligen 9-åriga Ida Wennerström! Redan förra året gav vi våra läsare chansen att ta över redaktörskapet för ett nummer av tidningen.

Tävlingen blev en stor succé och vi på redaktionen valde därför att ge läsarna en ny chans att få ta hand om ett kommande nummer av tidningen. De sökande fick skicka in en idé till en ny Kalle Anka-serie och bland hundratals bidrag valdes 9-åriga Ida Wennerströms serie ut. Serien Ida har ritat handlar om Långben och har fått titeln ”Snabb leverans”.

Kalle-tecknaren Paco Rodriguez har förverkligat Idas idé och tecknat upp den färdiga serien. Ida har fått vara med i alla steg i framtagandet av sin serie och fått lära sig hur det går till att göra Kalle Anka-serier. Ida har även fått välja ut alla vitsar till sidan ”Kul med Kalle”, skrivit texten till en seriestripp, och fått välja ut en reprisserie bland alla hennes många favoriter.

Kolla in Idas serie och hennes fina jobb som redaktör i nummer 33/34 av Kalle Anka & C:o!

Kalle Anka & C:o är Sveriges största serietidning med hundratusentals läsare varje vecka. Häng med och lär känna Kalle Anka, Knattarna, Kajsa och de andra knasiga vännerna i Ankeborg. Vi utlovar både roliga och spännande äventyr, deckargåtor, tävlingar, vitsar och inte minst att ditt barn utvecklar sitt läsande.

De spännande och roliga serierna om Kalle Anka ger barn en skön och rolig stund som motvikt till många barns allt mer stressade tillvaro. Barn som läser serier utvecklar sin läsförmåga, sitt språk och läser också annat. Något de har nytta av hela livet! Men framförallt – så har de roligt! Mycket skoj för barn i alla åldrar!