AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Hundratals barn i alla åldrar sökte tillfällig ank-ställning på Kalle Anka & C:o men till slut var det 11-årige Thor Persson från Vuollerim som blev utvald att ta över som redaktör för tidningen.

Tidigare i år utlyste Kalle Anka & C:o en tävling där en läsare fick chansen att bli gästredaktör för ett nummer av tidningen. Alla sökanden fick skicka in en idé till en Kalle Anka-serie och bland hundratals bidrag valdes Thor Perssons serie ut. Serien ”Rätt anka för jobbet” publiceras i Kalle Anka & C:o nummer 33/34, samma nummer som Thor också blir gästredaktör för.

– Vi fick en massa fina idéer från läsarna men Thors fyndiga serie stod ut lite extra. Den känns skönt att framtiden för Kalle Anka & C:o är i trygga och talangfulla händer, säger Anna Bergström, projektledare för Kalle Anka & C:o.

Den rutinerade tecknaren Miguel Fernandez Martinez från Spanien har förverkligat Thors serieidé, och han har även tecknat omslaget till numret där Thor finns med i en central roll. Thor sällar sig därmed till den exklusiva skaran av personer som förärats med en ankifiering på ett Kalle Anka-omslag, och hamnar i fint sällskap med bland andra Ison & Fille, Zlatan och kronprinsessan Victoria.

Thor har fått vara med i alla steg i framtagandet av hans serie och fått se hur berättelsen växer fram. Serien som heter ”Rätt anka för jobbet” handlar om hur Kalle Anka är trött på att jobba i Farbror Joakims pengabinge och söker nya utmaningar. Som gästredaktör har Thor även fått följa den svenska Kalle Anka-redaktionens arbete med tidningen.

– Att läsa serier och särskilt Kalle Anka & C:o är ett av mina största intressen så det har varit jättekul att få följa produktionen av min alldeles egna Kalle Anka-serie. Jag är supernöjd med resultatet, säger Thor Persson, 11 år från Vuollerim.

Läs Thors serie i Kalle Anka & C:o nummer 33/34 som släpps i butik den 17 augusti.