AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Intervju med Leo Turlock

I början av året utlyste vi en tävling där läsarna fick chansen att designa Joakim von Ankas nya pengabinge. Förutom några grundläggande volym – och säkerhetskrav gavs de tävlande fria händer. Tävlingen genererade hundratals insända förslag. I tuff konkurrens utsågs Leo Turlocks ”Multibinge” till vinnare.

Hur fick du idén till att skapa Multibingen till JvA?
Jag hade börjat göra en skiss några dagar efter jag hade sett tidningen. Sedan tog jag en liten paus från ritandet på min iPad. Dagarna gick och det blev snabbt sportlov. Jag hade helt glömt bort tävlingen och så kom inlämningsdagen. Jag hade knappt gjort någonting på Multibingen och behövde koka ihop något så snabbt som möjligt. Kvällen innan den skulle vara inlämnad ritade jag så snabbt jag kunde. Medan jag ritade fick jag massor av idéer till den nya bingen.

Jag har en samling på ungefär 225 Kalle pocketar och om jag ska vara ärlig tog jag lite inspiration från allt mitt läsande. Men det mesta gjorde jag själv! Jag ville göra något nyskapande, modernt och intressant. Så jag började rita en tärningsformad binge för det var det enda jag kom på. Sen la jag till massor av extraprylar som en stor jetmotor undertill. Två lufttankar tyckte jag också skulle kunna behövas i situationer som undervattensflykt. I helhet tycker jag att bingen blev väldigt snygg!

Vad var det roligaste med att skapa den nya Multibingen?
Den här tävlingen var väldigt roligt att delta i. Jag utmanade mig själv något enormt för jag ville verkligen att det skulle se snyggt ut. Hur kändes det att vinna tävlingen? Hela mitt hjärta hoppade till när jag gick igenom mina mejl under mellofinalen. Jag blev otroligt glad över vinsten och berättade för min pappa, syster och bror. Min mamma däremot, var på resa med hennes kör till Järvsö. Så vi beslutade oss för att hålla det hemligt tills tidningen kommer. Det har varit lite knepigt att hålla tyst men vi lyckades! Man fick ljuga lite då och då. Men det var det värt!

Vem är du mest lik av karaktärerna i Ankeborg (och varför)?
Kalle passar nog bäst in på mig. Jag är född fredag den trettonde vilket är väldigt oturligt!

Om du hade spenderat en dag i Ankeborg, vad hade du velat hitta på?
Jag hade gärna hälsat på farmor Anka och ätit delikata måltider och efterrätter. Alla teckningar med farmors mat gör mig jättehungrig och sugen på mat. Sen skulle jag bege mig till Joakim och kolla in hans enorma tillgångar med mynt och sedlar! Det skulle vara så kul!

Leos nya Multibinge och mycket mer hittar du i senaste numret av Kalle Anka & C:o!

Missa aldrig ett nummer av Kalle Anka & C:o! Läs mer här.