Kalle Anka & C:o fyller 75 år!

Kalle Anka & C:o fyller 75 år!

Kalle Anka & C:o är Sveriges största och mest klassiska serietidning och den serietidning som har utkommit under längst tid och med flest antal nummer i Sverige. Nu är det hela 75 år sedan det första numret av Kalle Anka & C:o landade på butikshyllorna i september 1948. Och vilken resa det har varit!

Det första numret av Kalle Anka & C:o kostade 60 öre och bestod av 36 sidor. Vartannat uppslag var i färg och vartannat i rött, svart och vitt. Nr 1 är idag Sveriges mest värdefulla serietidning och är ett hett eftertraktat samlarobjekt. Jubileumsnumret, Kalle Anka & C:o nr 35-36, blir det 3513:e numret i ordningen och finns att köpa i butik från och med den 29 augusti.

Paco tecknar Kalle Anka & C:o 75 år

PACO TECKNAR

Paco Rodriguez Peinado har varit tecknare för Disney sedan 1989 och är skaparen bakom många omtyckta Kalle Anka och Musse Pigg-berättelser genom åren. Se hur det går till när hans teckningar kommer till liv!

Kalle Anka 75 år - Utställning

UTSTÄLLNING

Om ert bibliotek vill uppmärksamma Kalle Anka & C:os jubileum får ni gärna ladda ner vårt material. Firandet av detta jubileum pågår hela året och materialet är framtaget endast för bibliotek.

En kronologisk utställning från 1948 fram till idag. Milstolpar i tidningens och Kalles historia uppmärksammas. Totalt 16 sidor.

Disney Skattkammarön ljudbok

SKATTKAMMARÖN MED MUSSE OCH KALLE

Du vet väl att även kan lyssna på Kalle Anka ljudböcker på bl.a. Spotify. Här kommer ett litet smakprov på Skattkammarön med Musse och Kalle.

Gå Kalle Ankas tipsrunda

TIPSRUNDA

​En tipsrunda med 12 frågor. Här finns även svarstalonger och tipsrunde-affisch som kan användas för att berätta om tipsrunda/tävling inne på biblioteket.