AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Världsarv

Det finns många platser på vår jord som förtjänar att bevaras. Platser som är så speciella och värdefulla att de bör finnas i all evighet. Därför finns Världsarvslistan! På den finns det såväl naturliga som människoskapade platser. Bland världsarven finns Egyptens pyramider, Stora barriärrevet utanför Australien, Kinesiska muren, Höga Kusten …

Om världsarvslistställena hos UNESCO (på engelska)

Välkommen till Drottningholms slott

I Sverige blev Drottningholms slott framröstad som det världsarv som Kalle & C:o skulle besöka. Vi har i samband med detta fått en specialritad historia där Kalle och knattarna besöker slottet. Drottningholms slottsförvaltning har försett oss med material som du kan ta del av i bilden!

Speicherstadt

Skattjakt i Hamburg! Knattarna har fått i hemläxa att skriva om den tyska staden Hamburg. I sin jakt på information finner de en skattkarta som den kända piraten Klaus har gjort. Snart far Knattarna och farbror Joakim (så klart!) runt i Hambrug i jakt på sakkten. En annan som också är intresserad är Guld-Ivar Flinthjärta… Du kan läsa om den riktiga piraten Klaus och varför Hamburg är med på världsarvslistan i bilden!

Vegaöarna

Välkommen till Vegaöarna 2015 frågade vi våra läsare vilket ställe i Norge som Kalle och Knattarna borde besöka. Efter en hård dragkamp vann Vegaöarna en solid seger. Och nu, ett år senare, är historien äntligen färdig! Vegaöarna är ett fantastiskt öområde i Nordnorge, speciellt berömt för sina ejdrar, och där befolkningen tar hand om fåglarna som producerar det unika ejderdunet. Det är inte konstigt att öarna står på världsarvslistan! Läs mer om öarna i bilden!

Kronborgs slott

Välkommen till Kronborgs Slott! Kalle och Kajsa är på semester i Danmark, där de besöker Kronborgs slott. Kalle blir satt att vakta dyrgripar … men att ha Kalle som vakt innebär trubbel. Speciellt när slottet är fullt av klåfingriga tjuvar. Vilken tur att Kajsa är med! Läs mer om Kronborgs slott i bilden!