AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Serier i undervisningen

Visste du att Kalle Anka idag används i skolundervisningen? Som en del av lässatsningen Serier i Undervisningen används Kalle-serier för att främja läslust och läsutveckling bland landets skolelever. Skolor kan även boka besök av olika serietecknare, som till exempel Kalle Anka-tecknaren Arild Midthun.

Ett initiativ från Story House Egmont

Serier i Undervisningen drivs av Story House Egmont. Med ett högkvalitativt och lättillgängligt undervisningsmaterial vill Egmont underlätta för de skolor, lärare och pedagoger som vill testa på att använda serier i skolundervisningen. Serier i undervisning erbjuder anpassat material i form av gratis lärarhandledningar och seriematerial till självkostnadspris, samt arrangerar serieworkshops och besök av seriekreatörer.

Läs mer på Serieriundervisningen.se

Kalle Ankas Oppfinnartävling

Nu kan du och din klass vara mer i årets roligaste skolutmaning! Upptäck spännande uppfinningshistorier med Kalle Anka och lär dig mer om vetenskap och teknik på det roligaste sättet! Tävlingen är öppen för skolklasser i årskurs 4-6 under perioden 15/9 – 31/12 2023. Tillsammans ska ni ta fram idéer på innovationer inom MAT, HÄLSA eller KLÄDER. Klassvis tävlar ni om fina priser! Visa informationen nedan för din lärare som anmäler klassen till Kalle Ankas Oppfinnartävling.

Var med och tävla i Kalle Ankas oppfinnartävling!