AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

I kommande nummer av Kalle Anka & C:o blir det vetenskap och kunskap för hela slanten!

I det senaste numret av Kalle Anka & C:o (ute 13 september) besöker Kalle den a(n)kademiska staden Lund och besöker både universitetet och Kvax IV.

Varje år låter vi er Kalle Anka-läsare rösta fram en svensk stad som Kalle och hans vänner ska besöka, och årets vinnare blev alltså Lund. I serien ”Vetenskapens hjältar” möter vi Oppfinnar-Jocke som har en ny spännande uppfinning på lut. Han tar med sig Knatte, Fnatte och Tjatte till Lund för att testa den på forskningscentret Kvax IV. Där finns ett väldigt speciellt mikroskop som kan ta bilder av atomer! Självklart tänker Kalle följa med och då går det som det ofta gör när världens mest otursförföljda anka är i farten..

I samband med lanseringen av tidningen anordnas det den 10:e september ett Kalle Anka-evenemang på museet Kulturen i Lund. Man kan bland annat gå på skattjakt på museet och leta efter spår från Kalle Ankas besök i staden, beskåda originalteckningarna från Lunda-serien, samt få sin tidning signerad av Paco Rodriguez och Maya Åstrup som finns på plats mellan kl. 13-15.

Häng med Kalle Anka och gänget till Lund i senaste numret av Kalle Anka & C:o!

Kalle Anka & C:o är Sveriges största serietidning med hundratusentals läsare varje vecka. Häng med och lär känna Kalle Anka, Knattarna, Kajsa och de andra knasiga vännerna i Ankeborg. Vi utlovar både roliga och spännande äventyr, deckargåtor, tävlingar, vitsar och inte minst att ditt barn utvecklar sitt läsande.

De spännande och roliga serierna om Kalle Anka ger barn en skön och rolig stund som motvikt till många barns allt mer stressade tillvaro. Barn som läser serier utvecklar sin läsförmåga, sitt språk och läser också annat. Något de har nytta av hela livet! Men framförallt – så har de roligt! Mycket skoj för barn i alla åldrar!