AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Vi är vana att se mästerdetektiven Musse Pigg i Deckargåtan. Men den här veckan överraskar med självaste Kalle Anka som detektiv.

Dessutom: goda nyheter till dig som gillar Deckargåtor! Vi har lyssnat på dig och kör från och med i år två deckargåtor i varje nummer av Kalle Anka & C:o! Så, gnugga liv i de små grå hjärncellerna och gör dig redo att lösa det ena kluriga fallet efter det andra. Om det blir Kalle som står för detektivarbetet låter vi vara osagt; vi får väl se hur han klarar veckans uppgift först. Vad tycker du? Löser du fallet?

kalle anka som detektiv

Köp senaste numret av Kalle Anka & C:o här, eller i din butik. Tidigare deckargåtor hittar du här.

Deckargåtan i Kalle Anka & C:o är en återkommande berättelse i tidningen. I deckargåtan är det mästerdetektiven Musse Pigg som är huvudperson. Den pigga, snart 90-åriga, musen har genom tiderna haft flera olika jobb. Men på senare tid verkar detektivarbetet ha blivit hans sanna kall. I deckargåtan är han snabb i tanken, han snappar ofta upp detaljer ingen annan lägger märke till. Och han står alltid upp för de oskyldiga. Kommissarie Karlsson förekommer ofta i deckargåtorna, då Musse Pigg får rycka in och hjälpa den ordinarie ordningsmakten. Men vi möter också Musse ute på egna uppdrag, som säkerhetsvakt eller särskilt utsänd expert. Inte sällan slår brottslingarna till även då Musse är ledig och på resa. Därför har vi genom åren fått se deckargåtor i flera olika miljöer – från gangstertäta storstäder till lugna semesterparadis. Som läsare har du själv alltid en chans att lösa gåtan tillsammans med Musse Pigg – om du inte tjuvläser i botten av sidan, där svaret går att läsa – om än upp och ner.