AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Kronprinsessan Victoria fyller 40 år på fredag, och det ska firas i Ankeborg! Veckans nummer av Kalle Anka & C:o har självaste kronprinsessan på omslaget, naturligtvis i ankifierad form. Kronprinsessan Victoria har inte fått något Ankeborgsnamn än – det kommer att röstas fram med hjälp av fans och läsare på Kalle Ankas Facebooksida under veckan. Gå in på sidan och lämna ditt eget förslag! Andra kändisar som synts i Ankeborg genom åren är Christer Fuglesang (a k a Buster Fågelsång), Zlatan Ibrahimovic (a k a Zlanka Ibraformovich), Loreen (a k a Hårfeen), Petra Mede (a k a Tetra Medwurst), Måns Zelmerlöw (a k a Mums Zemmelbröd), Fredrik Reinfeldt (a k a Didrik Kalfält) och Stefan Löfven (a k a Staffan Sjöben).

Anna Bergström är redaktionell projektledare för Kalle Anka & C:o:

– Det är första gången vi har en kunglighet på omslaget. Vi hoppas att kronprinsessan Victoria uppskattar både ankifieringen och att få fronta vårt klassiska tidningsomslag.

Omslaget och ankifieringen av kronprinsessan Victoria är tecknat av den kände norske Kalle Anka-tecknaren Arild Midthun.

– Det har varit en stor ära att få ankifiera kronprinsessan inför hennes stora dag. Victoria har en stark utstrålning och med en vacker liten anknäbb känns hon lika självklar och oemotståndlig för Ankeborgsborna som för oss Nordbor, säger Arild Midthun.

I veckans nummer kan du också läsa en Kalle Anka-tidslinje över kronprinsessan Victorias liv, samt läsa om andra prinsessor som har figurerat i Ankeborg. Tidningen köper du i butik samt här.