AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Ja, nu är ordningen återställd. Med Musse tillbaka i Deckargåtan blir fallen något mer imponerande än när Kalle Anka fuskar som superdetektiv.

Missa inte veckans tidning dock – ingen har väl missat att varje nummer numera rymmer hela två deckargåtor? Så det finns faktiskt utrymme för två detektiver. Med den skillnaden att när Musse är framme räcker det med två rutor för att knäcka nöten. Hänger du med?musse tillbaka i deckargåtan

Köp senaste numret av Kalle Anka & C:o här, eller i din butik. Tidigare deckargåtor hittar du här.

Deckargåtan i Kalle Anka & C:o är en återkommande berättelse i tidningen. I deckargåtan är det oftast mästerdetektiven Musse Pigg som är huvudperson. Den pigga, snart 90-åriga, musen har genom tiderna haft flera olika jobb. Men på senare tid verkar detektivarbetet ha blivit hans sanna kall. I deckargåtan är han snabb i tanken, han snappar ofta upp detaljer ingen annan lägger märke till. Och han står alltid upp för de oskyldiga. Kommissarie Karlsson förekommer ofta i deckargåtorna, då Musse Pigg får rycka in och hjälpa den ordinarie ordningsmakten. Men vi möter också Musse ute på egna uppdrag, som säkerhetsvakt eller särskilt utsänd expert. Inte sällan slår brottslingarna till även då Musse är ledig och på resa. Därför har vi genom åren fått se deckargåtor i flera olika miljöer – från gangstertäta storstäder till lugna semesterparadis. Som läsare har du själv alltid en chans att lösa gåtan tillsammans med Musse Pigg – om du inte tjuvläser i botten av sidan, där svaret går att läsa – om än upp och ner.