AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Olle_webb

Olle Tällberg är 10 år och har läst Kalle Anka sedan han var runt fyra år. I början var det inte så mycket läsande utan mest att titta på bilderna eller så läste pappa Henrik för honom.

 

Detta är något som de har fortsatt med och nu läser de Kalle Anka & C:o tillsammans i sängen varje kväll innan Olle ska sova. Så har de gjort i flera år och då är det alltid pappa som läser högt för sonen. Och Olle säger till om pappa skulle råka läsa fel eller hoppa över något.

 

Flera generationer uppskattar Kalle

 

Henrik har alltid gillat Kalle Anka och tyckt om att läsa tidningen. Därför tycker han att det är extra kul att återigen få läsa Kalle Anka & C:o och den här gången tillsammans med sin son. Som barn var Henrik flerårig prenumerant och har sparat varenda tidning och nu har Olle börjat gå igenom dessa också. Serierna med Kalle Anka och Knattarna på äventyr tycker Olle bäst om. Men även serier när grannen Olsson är med och bråkar med Kalle tycker Olle är roliga. Allra bäst är de gamla klassiska Carl Barks-serierna, tycker både Olle och pappa Henrik.

 

En vinnande kombination

 

Henrik gillar språket i Kalle Anka & C:o och tycker att det bidrar till ökad läs- och ordförståelse för sonen.

-Kalle Anka-läsningen har definitivt påverkat Olles språkutveckling på ett positivt sätt, säger Henrik. Till exempel förekommer det relativt mycket ord i Kalle Anka & C:o som inte är helt självklara för en 10-åring och därmed utvecklar Kalle Anka-läsningen Olles ordförråd.

Kalle Anka & C:o brukar ha vissa tema-nummer varje år, till exempel naturvetenskap eller programmering. Då finns det mycket roliga fakta invävda i serier och redaktionella sidor. Detta är något som uppskattas av både Olle och Henrik. Han menar att en tidning som kombinerar ett utvecklande språk med serier där barnen kan få med sig en hel del faktauppgifter när de läser och har roligt, är en vinnande kombination.

 

Läsning – mer än bara böcker

 

Henrik arbetar som svensklärare och menar att läsning är viktigt och något man har nytta av genom hela livet. Om man läser som barn fortsätter man att läsa som vuxen.

-Det är både roligt och nyttigt att läsa Kalle Anka & C:o. Barn som kanske inte gillar att läsa böcker, brukar ändå tycka om att läsa serier och då blir serier en bra ingång i läsandet, säger Henrik.

Läs mer på läskvarten.se