AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Kalle Anka är en av de mest älskade karaktärerna Walt Disney har skapat. Han är ganska oförutsägbar och det är kanske det som gör att han haft så många olika jobb. I den här listan tar vi en titt på 10 jobb Kalle haft genom åren.

1. Klockrengörare
I filmen från 1937 får vi se Kalle Anka, Musse Pigg och Långben som vaktmästare i ett klocktorn. Kalle har fått i uppgift att rengöra klockans huvudfjäder men det går inte riktigt vägen då hans mopp fastnar och fjädern blir lös. Kalle försöker förgäves trycka tillbaka fjädern med en träklubba och efter en lång kamp fastnar han i ett kugghjul där hans två vänner snart gör honom sällskap.

2. Spökjägare
I filmen från 1937 tar Kalle rollen som spökjägare. Även här får han hjälp av sina två vänner Musse Pigg och Långben. De får i uppdrag att jaga bort spöken från ett hemsökt hus men vad de inte vet är att det i själva verket är spökena som ringt dit dem för att spela dem ett par spratt. De slår Kalle med träplankor och skrämmer honom med obehagliga ljud. Efter ett av spökenas spratt blir Kalle, Musse och Långben täckta i sirap och mjöl och skrämmer omedvetet bort spökena. Trots att detta skett av misstag hindrar det inte Kalle från att känna sig riktigt nöjd och skratta när spökena springer sin väg.

3. Brandchef
I filmen från 1940 har Kalle åtagit sig jobbet som brandchef och driver brandstationen med Knatte, Fnatte och Tjatte. Kalle blir väckt av sina brorsöner när de sätter igång larmet för att spela honom ett spratt. Kalle flyger upp ur sängen och börjar direkt styra och ställa och dela ut arbetsuppgifter till brorsönerna. När Kalle ska visa hur man fyller på kol i pannan fyller han av misstag på med alldeles för mycket vilket leder till att brandstationen fattar eld och larmet ringer. Kalle och hans tre medhjälpare hoppar i panik in i brandbilen och far iväg, ovetandes om att de åkt iväg från branden. När de väl har insett sitt misstag och återvänder är det för sent och trots deras försök att släcka elden brinner brandstationen till marken.

4. Potatisskalare i flygvapnet
I filmen från 1942 är Kalle potatisskalare för flygvapnet under andra världskriget. Han har som dröm att få flyga en dag och underhåller sig med att skala potatisar i former av flygplan. Efter många timmar av potatisskalande och ett antal krävande tester och prövningar utformade av Svarte Petter ska han äntligen få uppfylla sin dröm. Det hela slutar dock i ett slagsmål mellan de två och han och Petter hamnar återigen bland potatisar med gips på både armar och ben.

5. Piccolo
I filmen från 1942 arbetar Kalle som piccolo på ett fint hotell. Här måste Kalle kämpa med sin egen personlighet och försöka vara effektiv och komma ihåg att kunden alltid har rätt. Det hela börjar dock gå utför när Svarte Petter och hans son checkar in på hotellet. De börjar genast testa hans tålamod, som inte alltid är det bästa. Kalle bestämmer sig till slut för att hans jobb inte är värt det för att stå ut med sådana gäster.

6. Upptäcktsresande/ Cirkusanställd
I filmen från 1946 får Kalle i uppdrag av en cirkus att ge sig ut på en expedition i djungeln för att hitta Långben som lever ute i det vilda likt Tarzan. Kalle försöker gång på gång tillfångata Långben och sätta honom i en bur men lyckas aldrig. Till slut hamnar båda två i en lejonhåla i varandras kläder. Långben lyckas fly i Kalles båt och stackars Kalle blir kvar i djungeln för att ersätta honom.

7. Boxare
I filmen från 1953 blir Kalle lurad att delta i en boxningsmatch mot Svarte Petter som är både mycket starkare och större än honom.  Under matchens gång håller Kalle på att få stryk trots hjälp från Knatte, Fnatte och Tjatte men av ett rent misstag råkar Kalle få in ett slag i käken på Petter. Detta visar sig vara hans svaga punkt och Kalle går därifrån som segrare.

8. Soldat
I filmen från 1954 ser vi Kalle i rollen som soldat i ett främmande land. Själva filmen handlar om hur Kalle hamnade där från första början. Kalle och Kajsa blir kära och bestämmer sig för att gifta sig. En natt när Kalle sover drömmer han en mardröm om hur hans liv går åt skogen efter bröllopet. I panik ställer Kalle in bröllopet och flyr till ett främmande land för att bli soldat.

9. Byggarbetare
I filmen från 1954 har Kalle fått jobb som byggarbetare. Han försöker med sin grävskopa avlägsna Piff och Puff från trädet de bor i för att göra plats till en motorväg. Piff och Puff tycker att Kalles grävskopa ser ut som en drake och Kalle spelar genast med. Han utrustar grävskopan med en svetsbrännare och får den att spruta eld. Piff och Puff slår tillbaka med stort mod och lyckas till slut överlista Kalle.

10. Fabriksarbetare under Naziregimen
I filmen från 1958 arbetar Kalle för naziregimen. Han får till slut panik av hur strikt och strängt arbetet är vilket resulterar i att han bryter ihop och börjar hallucinera. Hans sinne klarnar till slut och han inser att det hela bara var en mardröm.