AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

I nya numret av Kalle Anka & C:o har den kände kocken Tareq Taylor blivit ankifierad både med utseende och namn. Med anknäbb och namnet Tallriq Trailer tar den kände mästerkocken plats i Ankeborgs restaurangvärld.

Kalle Anka älskar att laga mat och när han får chansen att få in en simfot i branschen genom att blir chefskock på farbror Joakims tjusiga restaurang tackar han förstås ja. Men allt går inte riktigt som Kalle har planerat och farbror Joakim får i stället ta hjälp av den kända TV-kocken Tallriq Trailer.

Tareq bjuder också Kalle Anka-läsarna på ett smaskigt recept så att alla Kalle-läsare får chansen att bli egna mästerkockar hemma i köket.

Serien är skriven av Jakko Seppälä och tecknad av Fernando Güell. Den svenska texten och de fyndiga namnen står som vanligt Stefan Diös för.

– Jag har sett och upplevt mycket, men att bli förevigad i en Kalle Anka-serie och dela min matpassion med läsarna är verkligen något extra. Det är en ära och oerhört roligt, säger Tareq Taylor.

– Vi är jätteglada över Tareqs gästspel. Tareq är precis som Kalle Anka väldigt godhjärtad, välmenande och en passionerad matlagare. Men där stannar – tack och lov för Ankeborgsborna – likheterna, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o

Kalle Anka & C:o nr 41 med Tareq Tayler finns tillgänglig i butik från den 10 oktober.