AnnonsKalle Anka & C:o - bra erbjudande på tidningen!
AnnonsKalle Anka & C:o - bra erbjudande på tidningen!

Kalle Anka Extra är ankisternas egen tidning och varje nytt nummer föranleder en högtidsstund i favoritfåtöljen med ett glas läskeblask. Hisnande äventyr, en skopa nostalgi och så det där som gett tidningen sitt namn Kalle Anka-extra: kuriosa, fakta och initierade anekdoter. 

Se fram emot ett fullspäckat år med Kalle Anka Extra. Tre av årets nummer kommer att bli extra tjocka, det första redan nästa gång. Se till att prenumerera så missar du ingenting. Nu tar vi oss dock först en titt på årets allra första nummer av Kalle Anka Extra. Som huvudrätt serveras i vanlig ordning ett klassiskt Carl Barks-äventyr: En iskall affär från 1957. Kalla kriget ven och Carl Barks, som inte drog sig för kontroversiella ämnen, presenterar i serien landet Brutopien. Likheterna med Sovjetunionen är inte att ta fel på.

Som vanligt bjuder Kalle Anka Extra på ett alldeles speciellt och unikt innehåll. Serien Osäker i sadeln har möjligen setts förut, men inte i sin kompletta form. En ruta togs ursprungligen bort, och återfanns igen först 2018! Således är det faktiskt världspremiär för Osäker i sadeln, den oklippta versionen, i 2019 års första nummer av Kalle Anka Extra!

Det är den blygsamma rutan nummer 4 som är kuriositeten i serien Osäker i sadeln. Bortklippt och bortglömd under decennier dök den upp så sent som 2018.

Alla dessa fantastiska fakta och fler kommer direkt från hästens mun, det vill säga ankisten och kollusorn Joakim Gunnarsson. Detta var bara ett axplock, mer hittar du som vanligt under vinjetten Ankist-Extra på sidan två i Kalle Anka Extra. I aktuellt nummer bland annat ett scoop, som ger svar på frågan om likheten mellan de båda Kalle-tecknarna Beatriz Bolster och Daniel Brancas tolkningar av Ankeborg…

Beatriz Bolsters serie Bilbyte. Ser du likheten med Daniel Brancas tecknarstil? Förklaringen hittar du i senaste Kalle Anka Extra!

Prenumerera på Kalle Anka Extra här (6 nr/år), eller köp senaste numret i närmaste butik!