AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Hennes populära böcker har sålt i över 22 miljoner exemplar i nästan 60 länder. Nu gör deckardrottningen Camilla Läckberg ännu ett avtryck och skapar deckarfeber i Ankeborg!

Nästa nummer av Kalle Anka & C:o är en deckarspecial och innehåller en specialskriven deckarhistoria av Camilla Läckberg! Häng med när Kajsa Anka tar hjälp av systerdöttrarna Kicki, Pippi och Titti för att lösa Stölden i kölden.

– Det har varit barnsligt kul och hedrande att få skriva för en så klassisk serietidning som Kalle Anka. Jag hoppas att läsarna gillar min berättelse och blir sugna på att läsa ännu mer deckare framöver, säger Camilla Läckberg.

Även om det inte är första gången är det ovanligt att kända författare skriver för Kalle Anka. Ett av få tillfällen var 2015 då den karismatiske författaren och debattören Göran Hägg återupplivade en av Sveriges mest klassiska barnberättelser, Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige, i Kalle Anka-tappning. Camilla Läckberg blir tidningens första kända kvinnliga gästförfattare.

– Vi är jättestolta över samarbetet med Camilla Läckberg. Hon är precis som vi väldigt mån om att skapa underhållande och spännande historier som väcker läslust. Dessutom älskar våra läsare deckarhistorier, så det känns verkligen som en perfect match, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o.

För ”ankifieringen” av Camilla Läckberg står som vanligt Arild Midthun, men deckardrottningen har inte fått något Ankeborgsnamn än – det kommer att röstas fram med hjälp av fans och läsare på Kalle Ankas Facebooksida under veckan. Gå in på sidan och lämna ditt eget förslag! Andra kändisar som synts i Ankeborg genom åren är Fuglesang (a k a Buster Fågelsång), Zlatan Ibrahimovic (a k a Zlanka Ibraformovich), Loreen (a k a Hårfeen), Petra Mede (a k a Tetra Medwurst), Måns Zelmerlöw (a k a Mums Zemmelbröd), Fredrik Reinfeldt (a k a Didrik Kalfält) och Stefan Löfven (a k a Staffan Sjöben). 2017 ankifierades Kronprinsessan Victoria och fick sitt Ankeborgsnamn – Kvittoria Fjäderdotte – av Kalle Ankas läsare.

Kalle Anka & C:o nr 9 – Deckarspecial släpps i butik den 27 februari.