AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Årets första Kalle Anka Extra innehåller tre klassiker, bland annat äventyret Mumiens ring av Carl Barks.

Nu har vi tömt arkiven på Don Rosa-serier, som varit huvudnumret i Kalle Anka Extra tidigare. Men förtvivla icke – nu går vi på Carl Barks. Kalle-arkivet är som tur är nästan lika oändligt som Farbror Joakims pengabinge. Och klassikerna, de får vi aldrig nog av. Det kan dock vara förenat med en del klurigheter att reprisera gamla serier. När Mumiens ring, som gick första gången 1943, skulle repriseras i USA 1965 visade det sig att tre sidor försvunnit. Barks fick helt enkelt rita om. Senare lyckades man restaurera sidorna, och de är dessa rutor ni ser i Kalle Anka Extra nu.

kalle anka extra

Omslaget till Kalle Anka Extra är en annan klassiker. Det tecknades av Barks 1984 till den amerikanska bokserien Carl Barks Library.

Den andra serien, Hjulångaren Pludrik, känner alla ankister och Kalle-kännare till. Den är en av de serier som räknas till 60-talets absolut främsta klassiker och publicerades första gången i amerikanska Donald Duck 1960. Du läser alla tre serierna i Kalle Anka Extra som just nu finns i butik. Där kan du också läsa ännu mer kuriosa och fakta om bakgrunden till serierna.