AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Del 4 av Carl Barks och Don Rosa: Brev hemifrån

Då Carl Barks skapade Joakim von Anka 1947 var Joakim bara en grinig gammal farbror, men redan vid sitt andra framträdande utrustades Joakim med en spännande skotsk släkthistoria i form av ett fantastiskt äventyrfullspäckat med spök- och skattjakt.

När Don Rosa läste den gamla historien som 14-åring blev han så betagen att han kopierade hela serien i sin egen stil – streck för streck och ruta för ruta. Långt senare skulle Rosa få sin dröm uppfylld, att teckna sina egna serier som inte alls var kopior. ”Brev hemifrån, eller den gamla borgens nya hemlighet” blir startpunkten för en spännande jakt efter tempelherrarnas skatt, där klanen von Ankas gamla släktkilt spelar en viktig roll. Det skotskrutiga tyget var dessutom en pusselbit i Carl Barks serie ”Waskervilles hund” som också är med i denna bok.

I denna bok får du även läsa det första kapitlet i Don Rosas ”Farbror Joakims liv”, Don Rosas största Barks-uppföljarprojekt. Nu blir det gripande familjekrönikor och spänning i en vacker kombination, med ett personligt förord från Don Rosa.

Tjuvläs ett par sidor redan nu!