AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Deckargåta: Flygplats-filuren

Det har blivit dags för alla hobbydetektiver att ta sig an ännu en deckargåta. Den här gången möter vi Musse och Klovén på Anklanda flygplats där de försöker hindra en bankrånare från att smuggla ut stulna pengar ur landet. Klovén får som vanligt sätta hoppet till Musse, som utan problem löser mysteriet. Hur mäter du dig med vår mästerdetektiv? Ta dig an gåtan nu!

Veckans deckargåta

Vill du klura vidare hittar du alla våra tidigare deckargåtor här!

Får du trots alla deckargåtor inte nog av tjuvar och banditer? Ge dig i kast med vårt kluriga quiz om några av Ankeborgs värsta skurkar.

Deckargåtan i Kalle Anka & C:o är en återkommande berättelse i tidningen. I deckargåtan är det oftast mästerdetektiven Musse Pigg som är huvudperson. Den pigga, snart 90-åriga, musen har genom tiderna haft flera olika jobb. Men på senare tid verkar detektivarbetet ha blivit hans sanna kall.

I deckargåtan är han snabb i tanken. Han snappar ofta upp detaljer ingen annan lägger märke till. Kommissarie Karlsson förekommer ofta i deckargåtorna, då Musse Pigg får rycka in och hjälpa den ordinarie ordningsmakten.

Vi möter också Musse ute på egna uppdrag. Som säkerhetsvakt eller särskilt utsänd expert. Inte sällan slår brottslingarna till även då Musse är ledig och på resa. Därför har vi genom åren fått se deckargåtor i flera olika miljöer – från gangstertäta storstäder till lugna semesterparadis.

Som läsare har du själv alltid en chans att lösa gåtan tillsammans med Musse Pigg – om du inte tjuvläser i botten av sidan, där svaret går att läsa – om än upp och ner.

Vill du få dina deckargåtor direkt ner i brevlådan? Prenumerera på Kalle Anka & C:o