AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Idag, 21 november, kommer Don Rosa till Serieteket i Kulturhuset i Stockholm. I morgon träffar du honom i Bergrummet på Skeppsholmen.

Don Rosa från Louisville i Kentucky skapade Disney-serier i över 25 år. Han anses av många som den största Kalle Anka-skaparen någonsin, tillika en folkbildare av rang. Rosas storslagna äventyrsberättelser är förankrade i verkligheten och hans historier har blivit utgivna i otaliga utgåvor.

21 november kl.15-16 på Serieteket kan du lyssna på föredraget Farbror Joakims liv – den stora amerikanska (serie-)romanen med Göran Semb. Farbror Joakims liv är Rosas förmodligen mest kända verk. Det handlar om hur Joakim von Anka gick från att vara skoputsare i Skottland som 10-åring, till att bli världens rikaste anka. Föredraget avslutas med en intervju med Don Rosa, som därefter signerar böcker kl.16-19. Böcker till försäljning finns på plats.

22 november signerar Don Rosa böcker i nya leksaks- och seriemuseet Tidö Collection of Toys and Comics i Bergrummet på Skeppsholmen kl.16-20Böcker till försäljning finns på plats.

Har du inte möjlighet att träffa Don Rosa den här gången, kan du köpa boken om Farbror Joakims liv här!

don rosa i stockholm