AnnonsKalle Anka & C:o - bra erbjudande på tidningen!
AnnonsKalle Anka & C:o - bra erbjudande på tidningen!

Det senaste numret av Kalle Anka Klassiker bjuder som vanligt på noggrant utvalda Kalle-serier av goda gamla årgångar. Dessutom – ett extra inslag på begäran av våra läsare!

Det är klassiska kusin Knase-serier som efterfrågats av flera läsare. Till det här numret av Kalle Anka Klassiker har vi plockat fram en riktig godbit som vi hoppas ska heta duga och mer därtill. Häng med Kusin Knase i Härdande vildmarksliv i den restaurerade originalversionen från 1967. Aldrig tidigare publicerat i Skandinavien!

Bortklippta rutor

En annan raritet ur detta nummer är serien Arbetsskygg anka, tecknad av Tony Strobl. Serien har genom åren klippts ner och om flera gånger. Vi har hittat sex bortklippta rutor som aldrig tidigare publicerats.

kalle anka klassiker

Carl Barks skrivkramp

Slagskeppet i Kalle Anka Klassiker är Carl Barks mest älskade äventyr. Träskets hemlighet är ett av hans första med Kalle och Knattarna i huvudrollerna. Bakom det ligger en hel del möda; Barks har berättat om hur svårt han hade att få ur sig just detta äventyr. Han hade sökt idéer och inspiration för en längre historia i flera dagar och hade svårt att hitta tid och plats för att sätta sig ner och skriva. Till slut lämnade han sitt hem mitt i en fest och satte sig i trädgården.

”När jag hade fått ihop så mycket att jag visste att jag hade en historia, anslöt jag mig till festen och hällde i mig några drinkar. Dagen därpå var jag i full gång och skrev historien.”

Vi är glada att Barks gäster fick klara sig utan honom den där timmen eller vad det kan ha tagit att hitta fröet till berättelsen om Kalle, Knattarna och gnillerna.

kalle anka klassiker

Kalle Anka Klassiker kommer ut med sex genomarbetade nummer per år – prenumerera, så missar du inga godbitar! 

kalle anka klassiker