AnnonsKalle Anka & C:o - bra erbjudande på tidningen!
AnnonsKalle Anka & C:o - bra erbjudande på tidningen!

Kalle har haft många jobb genom åren, både bra jobb och inte fullt så bra. Men om du trodde det var tråkigt att behöva putsa mynt eller packa margarin, är det långt ifrån de värsta yrkena Kalle haft.

1973 bestämde sig farbror Joakim för att starta en cigarettfabrik (Kalle och Knase var inte så förtjusta i idén – rökning är ju livsfarligt! Varför inte starta en chokladfabrik istället?) Men som alltid när man ska starta upp ett nytt företag, är det viktigt att göra marknadsundersökningar, för att få reda på vilken sorts cigaretter folk egentligen är intresserade av att köpa. Och det var det han anlitade Kalle och Knase för att gå ut på gatorna och ta reda på.

”Vad är det som är så illa med det?” tänker du kanske. ”Att gå runt på gatan och ställa folk frågor om vilka produkter de föredrar kan väl inte vara så hemskt?” Det trodde inte Kalle och Knase heller. Men det visade sig att det inte var det Joakim hade tänkt att de skulle göra.

Deras jobb gick ut på … att plocka cigarettfimpar.

Kalle och Knase fick ge sig ut på gatorna och plocka upp cigarettfimpar som folk hade kastat ifrån sig, för att efteråt sortera dem för att få reda på vilka sorters cigaretter som faktiskt var populära. Det ingick även i jobbeskrivningen att rota i soptunnorna efter fimparna folk hade kastat där. Och man kan inte bara sluta på jobbet heller, när man har skulder upp över öronen till sin arbetsgivare!

Så om du någon gång tycker att jobbet eller skolan är långtråkigt, svårt eller rent av obehagligt: Det kan alltid bli värre. Du kunde ha varit cigarettfimpsplockare!