AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Nu kommer hiphopparna Ison och Fille till Ankeborg. Kalle Anka & C:o har faktiskt en hel del gemensamt med hiphop – inte minst leken med ord.

I Kalle Anka & C:o’s hiphopnummer kommer Ison och Fille till Ankeborg. Tidningen innehåller allt från en specialskriven hiphopserie till en slangskola och en intervju med Ison & Fille. Rapduon har dessutom blivit ”ankifierade” på tidningens förstasida. När Ison & Fille var med i tv-programmet ”Så mycket bättre”, berättade Ison om sin passion för serietidningar. De har under hela hans liv varit en trygghet och en källa till glädje.

– Jag är en riktig serietidningsnörd och kan känna igen mig i många seriefigurer, till exempel Batman som ibland behöver vara för sig själv i sin grotta. Serietidningar har också varit ett sätt för mig att bli bättre kompis med språket. Jag har dyslexi och då har serier fungerat som en bra inkörsport till läsning, säger Ison

Kalle Ankas hiphopnummer innehåller bland annat den specialskrivna serien ”Den rappare rapparen”. Här söker  ”Tison och & Ville” nya hiphoptalanger. Knattarna bestämmer sig då för att, i hemlighet, anmäla sin kompis Nicke. Nicke har det lite tufft i skolan, men är bra på att skriva texter.

Framsidan pryds av Ison & Fille som också har blivit ”ankifierade”. Numret innehåller även en intervju med hiphop-duon och en slangskola med ord som shuno (kille), gäri (tjej) och haffla (fest).

– Vi är jättestolta över samarbetet med Ison & Fille. Våra Kalle Anka-serier kännetecknas precis som hiphopen av ett lekfullt språk, med många nya ord och rim. Därför känns det kul att kunna förena dessa två världar, säger Anna Bergström, projektledare på Kalle Anka & C:o.

ison och fille till ankeborg

Hiphopnumret finns att köpa i butik från och med tisdagen den 26 september.

Köp senaste numret av Kalle Anka & C:o här, eller i din butik.