AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Hur får man pengarna att räcka ända fram till löning? Farbror Joakim vet!

Vi är mitt inne i årets fattigaste vecka och det är nog många som suktar efter att januarilönen äntligen ska trilla in på kontot. För att du ska klara dig till löning delar Joakim von Anka här med sig av sina bästa spartips och ekonomiska råd (med hälsningen att de som känner sig manade gärna får swisha honom en slant för besväret)!

Låna gärna ut saker, men glöm inte att ta betalt
Om din granne vill låna din gräsklippare, ta fem kronor i timmen för slitaget. En hemmabiokväll med kompisar är mysigt, men eftersom det är ditt filmabonnemang får dina vänner såklart betala en slant, glöm inte heller att ta ut en elavgift av alla som besöker ditt hem.

Mode är överskattat
Varför se ut som alla andra – gör som jag och hitta din helt egna stil. Håll dig sedan till den och lär dig att sy så behöver du nästan aldrig köpa nya kläder.

Släktingar = gratis arbetskraft
Gör som jag och låt dina släktingar jobba gratis. Även om de är odugliga och lata så finns det säkert några uppgifter som de kan hjälpa till med.

Kvackify-abonnemang behöver inte kosta
Övertala en kompis att skaffa Kvackify så kan du lyssna gratis.

Skaffa aldrig husdjur
Visst är hundvalpar gulliga, men de är också väldigt dyra i drift. Erbjud dig istället att vara hundvakt, eller varför inte kanin- eller vandrande pinne-vakt, så kan du samtidigt tjäna en hacka.

Kasta ingenting – allt kan öka i värde
Till och med en kapsyl kan vara värd flera tusen kronor, bara den är tillräckligt ovanlig och det blir den efter att du har sparat den i 50 år.

Placera pengabingen nära din bostad
Det blir alldeles för dyrt att åka till Malta varje gång du ska ta ett pengabad.

Köp Kalle Anka & C:o i butik eller HÄR!