AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Kalles bästa julklappstips i år är naturligtvis en läsupplevelse.

Julklappstips nummer ett är som vanligt en prenumeration på Kalle Anka & C:o, en garanterat uppskattad julklapp som räcker hela året. Men i år finns dessutom ett par riktigt fina samlarverk på många Kalle-älskares önskelistor. Fina verk att spara och njuta av om och om igen.

julklappstips

Farbror Joakims liv

I år har Joakim von Anka jubilerat, vilket bland annat firats med en nyutgåva av Don Rosas klassiker Farbror Joakims liv som är ett riktigt bra julklappstips för alla ankister. Boken berättar historien om hur Joakim von Anka gick från att vara skoputsare i Glasgow som 10-åring till att bli världens rikaste anka. Don Rosas magnum opus om Joakim von Ankas liv berättat i tolv kapitel, blev 1995 hedrat med en Will Eisner Award för bästa serieföljetong. Don Rosa har sedan dess finputsat serien – både vad gäller teckningar, text och färgläggning. Utöver Rosas egna kommentarer om serien innehåller boken extramaterial i form av manusskisser, illustrationer, seriereferenser och tolv nya illustrationer tecknade av Rosa 2017. Köp den här.

Mickey’s Craziest Adventures

Den engelska titeln till trots talar alla i Mickey’s Craziest Adventures svenska. Och detta är dessutom en riktig lyxutgåva med hård pärm och tygrygg. Mickey’s Craziest Adventures ansågs för vågade för att publiceras när de tecknades 1965. I denna unika utgåva får vi läsa om hur Svarte-Petter och Björnligan krymper och stjäl Farbror Joakims pengabinge, samt hänga med på äventyr med Musse Pigg och Kalle Anka som är dem hack i häl. Detta är den påhittade bakgrundshistorien till denna nytecknade, humoristiska thrillerhistoria av seriemästarna Lewis Trondheim och Nicolas Keramidas. Allt berättat i en fantastisk ”indie”-stil och presenterat på ett tidlöst sätt. Köp den här.

julklappstips

En mystisk melodi

Hur var livet för Musse Pigg före 1928 – innan han slog igenom som Hollywoodstjärna? I denna fängslande ”what-if”-historia får vi följa Musse från hans första stapplande steg (som kaninen Owalds manusförfattare!) och vidare på en strulig resa fylld av tåg, rymdraketer och stulna Shakespeare-manus. Kommer en spöklik melodi att föra Musse och Mimmi samman för första gången? Kommer Långben att lyckas som … kapten på en lyxyacht? Och kommer den obeveklige Svarte-Petter att slå till igen? Den prisbelönte schweiziske tecknaren Bernard Cosey (som fick årets pris i Angouleme 2017) bjuder på ett fantastiskt äventyr med en tankeväckande och känslosam twist. Köp den här.

julklappstips

11 1/2 platser du måste se

Att resa är att leva skrev H.C. Andersen och det kan våra vänner från Ankeborg skriva under på. Rikedomarna från resorna gäller inte bara de storslagna skatter som de så ofta lyckades hämta hem till Farbror Joakim, men minst lika mycket alla de fantastiska upplevelser de får på sina äventyr. Dessa upplevelser vill de gärna dela med sig av till oss andra i denna helt unika resebok, där du får fakta om platserna de besöker och självklart tecknade serier som handlar om just de 11 ½ platser du måste se. Så vad väntar vi på? Låt resan börja! Vårt sista julklappstips för den här gången köper du här.