AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Ank-itektur och mysterier i centrum när Kalle Anka ank-ommer till Skellefteå

Det kommande numret av Kalle Anka & C:o bjuder ett ovanligt äventyr i en ovanlig ankmiljö: Skellefteå. I serien ”Husen som försvann” står en mystisk försvinnandehandling på agendan när självaste Kalle Anka besöker staden. Tidningen finns tillgänglig i butik från den 24 oktober.

Förra hösten fick Kalle Anka-läsarna chansen att rösta fram vilken svensk stad som Kalle skulle besöka i ett kommande äventyr. Skellefteå gick segrande ur omröstningen och lagom inför läslovet publiceras nu serien ”Husen som försvann” i Kalle Anka & C:o nr 43-44.

Vi får följa med Kalle Anka och Knattarna till guldstaden Skellefteå. Kalle Anka har som bekant ett digert CV och nu har han fått jobb som fotograf åt tidningen ”Arkitekt, respekt!” vilket för honom norrut för att fotografera det unika kulturhuset Sara i Skellefteå. Men Kalle hinner knappt börja knäppa bilder på några byggnader innan de mystiskt försvinner. Med hjälp av sina brorsöner måste han nu ta sig an mysteriet med de försvunna byggnaderna, vilket utvecklar sig till ett spektakulärt äventyr.

Serien är skriven av Karolina Hjertonsson och Maya Åstrup efter en idé av Joakim Gunnarsson. Teckningarna står Cynthia C. Pineda för.

Häng med Kalle Anka och gänget till Skellefteå i senaste numret av Kalle Anka & C:o!

Kalle Anka & C:o är Sveriges största serietidning med hundratusentals läsare varje vecka. Häng med och lär känna Kalle Anka, Knattarna, Kajsa och de andra knasiga vännerna i Ankeborg. Vi utlovar både roliga och spännande äventyr, deckargåtor, tävlingar, vitsar och inte minst att ditt barn utvecklar sitt läsande.

De spännande och roliga serierna om Kalle Anka ger barn en skön och rolig stund som motvikt till många barns allt mer stressade tillvaro. Barn som läser serier utvecklar sin läsförmåga, sitt språk och läser också annat. Något de har nytta av hela livet! Men framförallt – så har de roligt! Mycket skoj för barn i alla åldrar! Just nu kan du köpa en prenumeration på Kalle Anka & C:o och få både Skellefteånumret (nr 43/44) och kartan som premie.