AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Det är högtidsdagar för alla ankister. I butik finns förutom som alltid ett veckofärskt nummer av Kalle Anka & C:o, just nu ett dubbelnummer av Kalle Anka Extra. Tidningen som kallats ”ankisternas egen tidning”.

Men du behöver inte kalla dig ankist för att gilla klassiska Kalle Anka-serier och intressanta fakta om människorna bakom Kalle Anka genom decennierna. Kalle Anka Extra är tidningen som hyllar våra älskade ankor från Ankeborg. Här hittar du långa, sällan tryckta äventyr av tecknarlegenden Carl Barks. Dessutom en rad omsorgsfullt utvalda favoriter i repris. I årets andra nummer berättar vi bland annat om den inte fullt lika kända tecknaren Bob Gregory, eller Robert Paul Gregory som var hans fullständiga namn. Spana in hans manus och blyertsteckningar till Donald and Daisy #2, 1973, här!

Bob Gregory gjorde det mesta till Donald and Daisy själv, man han skrev också manus åt andra tecknare, som till exempel Carl Barks. Läs mer om Bob i Joakim Gunnarssons Ankist-Extra som du som vanligt hittar på sidan två i Kalle Anka Extra. Bland pärlorna i senaste numret hittar du sällan publicerade Carl Barks-klassikern Kalle Anka i det gamla Persien och Den fantastiska fiolen, tecknad av Tony Strobl och John Liggera. För manus står just nämnde Bob Gregory. Vem som bär ansvaret för de logiska fallgroparna i serien som är svåra att bortse från vid en noggrannare läsning är dock svårt att säga. I Kalle Anka Extra har de värst luckorna täppts igen. Men helt stringent är inte berättelsen. Med det sagt: inte måste man analysera allt?

Prenumerera på Kalle Anka Extra här (6 nr/år), eller köp senaste numret i närmaste butik!