AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Världsberömd Kalle Anka-skapare till Bokmässan

Bokmässan i Göteborg, som äger rum den 26–29 september, får i år extra stjärnglans. Kari Korhonen, den finska mästerkreatören känd för sina älskade Kalle Anka-historier, besöker mässan för första gången på nästan 20 år.

Kari Korhonen tog sina första steg som Disney-skapare 1993. Sedan dess har han etablerat sig som en stjärna bland Ankeborgsfantaster över hela världen, hyllad för sina otaliga äventyr med Kalle Anka och farbror Joakim i spetsen.

Kari Korhonen finns på plats i Story House Egmonts monter (B 08:40) fredag till söndag under Bokmässan, där han kommer att träffa fans och signera sin aktuella bok ”Farbror Joakims krönikor”.

Med ”Farbror Joakims krönikor” har Kari plockat upp stafettpinnen efter legendarer som Carl Barks och Don Rosa och spunnit vidare på historien om världens rikaste och snålaste anka. I boken presenteras serierna som utdrag ur farbror Joakims personliga dagböcker, och utspelar sig i olika centrala perioder i hans liv: ”Farbror Joakims krönikor från Klondike”, ”Farbror Joakims krönikor från Ankeborg” och ”Farbror Joakims krönikor från ungdomen”.

”Som alltid ser jag mycket fram emot att besöka Sverige. Svenskarna är bland de mest kunniga när det kommer till vår ankfotade familjs liv och leverne, och att få prata ”ankeborgska” med fansen på bokmässan i Göteborg ska bli ett sant nöje,” säger en entusiastisk Kari Korhonen.

Besökarna kan även se fram emot en personlig live-intervju med Kari Korhonen på Bokmässans Serie- och fantastikscen, ledd av redaktören och ankexperten Joakim Gunnarsson.

”Vi är superglada att Kari Korhonen kommer till Bokmässan. Det är en fantastisk möjlighet för alla svenska Kalle-fans att träffa honom IRL, och att dessutom kunna lägga vantarna på ett signerat exemplar av hans bok ”Farbror Joakims krönikor”, som endast säljs till allmänheten under mässan. Det kommer verkligen att bli några minnesvärda dagar i Göteborg,” delar Anna Bergström, projektledare på den svenska Kalle Anka-redaktionen, entusiastiskt med sig.

Mer information om Kari Korhonens Bokmässan-besök och andra spännande namn som gästar Story House Egmonts monter kommer längre fram.