AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Skurkaktigheten ligger i släkten och han kommer från Italien: möt Alkattone, vetenskapsmannen med en egen agenda.

Alkattone är en av Ankeborgs många återkommande skurkar. Han är en galen vetenskapsman och med sina fiffiga idéer försöker han ständigt överlista polisen i Ankeborg.

Svarte-Petters kusin

Värt att nämna är också att han är kusin till Svarte-Petter, en annan skurk som Ankeborgsborna är allt för bekanta med. Det är inte ovanligt att kusinerna arbetar tillsammans med gemensamma medel. Men trots deras samlade krafter lyckas alltid Ankeborgspolisen, med Musse Pigg i spetsen, komma dem på spåren.

Kattnappare

Alkattone gjorde sin debut 1977 i serien ”Musse Pigg och långulven”. I serien har Alkattone och Svarte-Petter kommit på en plan för hur de ska tjäna pengar på exotiska djur. De använder ett medel på Långben som gör att han förvandlas till en varulv. Därefter kidnappar Långben katter från hushållen i Ankeborg. Alkattone använder då ett annat medel som transformerar katterna till leoparder och andra värdefulla kattdjur i 120 timmar. Kusinernas plan är att sälja katterna och ge sig av med pengarna innan medlets effekt avtar, men som vanligt är Musse Pigg och polisstyrkan hack i häl. Serien som är av italienskt ursprung är ett verk av den välkände serietecknaren Romano Scarpa. Förutom Alkattone har Scarpa skapat ett flertal karaktärer, varav de flesta är bifigurer till Joakim von Anka.

Fakta

Originalnamn: Plottigat (italienska)

Bostad: På ett antal platser i Ankeborgsområdet

Nemesis: Musse Pigg

Yrke: Vetenskapsman (galen)

Skapades av: Romano Scarpa i Italien 1977