AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här
AnnonsLär känna serietecknarna som har format Ankeborg! - Beställ här

Deckardrottningen Camilla Läckberg överraskade ju många tidigare i år då hon i nr9 av Kalle Anka & C:o debuterade som Kalle Anka-författare. Nu finns ett lektionsupplägg kring Camilla Läckbergs bidrag.

– Det har varit barnsligt kul och hedrande att få skriva för en så klassisk serietidning som Kalle Anka. Jag hoppas att läsarna gillar min berättelse och blir sugna på att läsa ännu mer deckare framöver, kommenterade Camilla Läckberg sin seriedebut.

Förutom deckarhistorien fick läsarna även ta del av ”Camillas deckarskola”. Denna har Camilla Läckberg tagit fram för att underlätta för de som vill skriva en egen deckarberättelse.

Deckarskolan är också något som lärarna Linda Sikström och Jenny Esbjörnsdotter-Karlsson från Malmö har tagit fasta på. De har skapat ett särskilt lektionsupplägg kring detta. Materialet, som nu finns tillgängligt för skolor, är tänkt att fungera som en introduktion till Camilla Läckbergs deckarskola. Syftet är att eleverna först får lära sig att förstå en berättande text, innan de kommer igång med att skriva en egen deckare. Det pedagogiska materialet innehåller olika moment som tränar eleverna i detta.

Lektionsupplägget är anpassat för skolundervisning från årskurs 3. Det utgår från den så kallade Cirkelmodellen, som är en del av Genrepedagogiken.

Lektions- och seriematerialet finns att ladda ner gratis från Serieriundervisningen.se.