AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Serier i Undervisningen breddar sin pedagogiska satsning med ett nytt koncept för serieskapande i skolan. Med den nya lärarhandledningen ”Skapa egna serier” ska det bli enklare för både lärare och elever att ta sig an serieformatet och prova på att skapa egna serier. Samtidigt erbjuds skolor runt om i landet en möjlighet att få besök av serieskapare för workshops och föreläsningar.

 

Ny gratis lärarhandledning: Skapa egna serier

Den nya lärarhandledningen ”Skapa egna serier” är särskilt utformad för användning i skolan och kräver inga förkunskaper om serier från varken lärare eller elever. Materialet kan användas i flera årskurser och innefattar en rad olika elevuppgifter och kopieringsunderlag, varvat med fördjupande information för lärarna. Jimmy Wallin, serieskapare och med mängder av skolbesök i bagaget, har författat handledningen.

– Att göra egna serier behöver inte vara så svårt som man kan tro. Tvärtom kan det vara ett enkelt och effektivt sätt att berätta en historia. Framförallt främjar det både barnens fantasi och kreativitet, och läs- och skrivförmåga, på ett väldigt lustfyllt vis, säger Jimmy.

Handledningen finns att ladda ner gratis som pdf här.

 

Arrangemang av serieworkshops och föreläsningar

Önskar du få ett besök i din skolklass av en serieskapare och som på ett pedagogiskt och inspirerande vis lär dina elever hur man gör serier? I samarbete med Seriefrämjandet och ett stort nätverk av duktiga och erfarna serieskapare erbjuder vi skolbesök och arrangemang av serieworkshops och föreläsningar.

Upplägg för en workshop eller föreläsning i serieskapande skräddarsys efter skolans egna önskemål och behov, och kan anpassas för genomförande i alla årskurser och i varierande omfattning. Från enstaka klasser och lektionstillfällen. Till hela skolor under flera dagar. Ja, till och med veckor.

För mer information och intresseanmälan klicka här.