AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Kalle Ankas Pocket fyllde 50 år i fjol och har sannerligen inte dragit ner på tempot med någon ålders rätt. Nu finns hela tre pocketnyheter ute: ett dubbelnummer, Kalle Ankas rymdäventyr och Kalle Ankas Pocket special: Sportens hjältar.

Det vill säga massor av extra läsning när vi nu strax går in i juni månad. I samband med jubileet förra sommaren bad vi våra läsare dela med sig av sina bästa minnen av Kalle Ankas Pocket på Facebook och då lät det bland annat så här:

– Höjdpunkten på mitt sommarlov varje år var när jag fick besöka mina kusiner i deras sommarstuga, ligga på loftet och sträckläsa dessa Kalle Ankas Pocket. Det gjorde inget om det var en regnig sommar. Det innebar ju bara mer tid för läsning.

Camilla Sandmark

– Jag sparar specialpocket till sommaren, då ligger jag ute i hängmattan, eller i sängen och läser, och läser och läser. Min son som blir två år i höst, har anammat min passion för Kalle Anka, och tar fram en pocketbok och bläddrar och blir helt fascinerad av bilderna. Han är så försiktig och verkar njuta lika mycket som jag.

Sandra Foltas

– Kalle Ankas pocket, hur många bilresor har inte de räddat, och regniga sommardagar. Blev så glad när jag hittade en trave på loppis och kunde roa mig själv och barnbarn. Finns inget bättre när man är deppig, några pocket och en mugg choklad samt limpa men ost.

Marianne Brealt

Karin Forsberg bjöd på oemotståndlig dasspoesi:

Mörkt dass med Kalle,
Njutning för kropp och skalle!
Sommarstunder jag minns allra mest,
Mysig procedur när det är som bäst!
Glädje och skratt för varje sida,
När magen höll på att strida!
Roligaste händelserna fick vi ranka,
Men alltid kul när det var Kalle Anka!

 

Att Kalle Anka ytterst är en mycket kärleksfull och omtänksam anka sipprar också igenom i läsandet av Kalle Ankas Pocket. Jens Lindell berättar:

– I bruksorten jag bodde i, i början av 70-talet, så hade jag en kamrat med ensamstående mor (med flera barn). De var i praktiken fattiga. Han fick körtelfeber och var sjuk länge, och hade fruktansvärt tråkigt eftersom han inte hade mycket att läsa eller göra. Jag lånade ut min lilla samling av Kalle-pocketar så att han hade något att göra, och det var bra, för han var inte bara sjuk utan hade även lässvårigheter. Gjorde underverk för kamratskapet tills han flyttade.

Så. Oavsett om du ser fram emot en lång sommar i hängmattan, farmors stuga eller vill göra en läshungrande sjuk kompis glad har du nu hela tre nyheter från Kalle Ankas pocket att välja bland! Du hittar Kalle Ankas Pocket i din butik, men vill du vara säker på att aldrig missa ett nummer väljer du bland flera fördelaktiga prenumerationserbjudanden här.