AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här
AnnonsKalle Anka fyller 90 år - Beställ här

Är du sugen på att gå vidare med programmering? Det finns föreningar, sajter och appar som kan hjälpa dig lära dig mer. Här är några:

 

Föreningar:

Coder Dojo logo

 

Coderdojo är en organisation som gratis lär ut programmering för barn mellan 7 – 17 år. Gå in på coderdojo.se och leta upp din närmaste dojo. (Dojo är ett japanskt ord för en plats där man lär sig saker.) Kalles programmeringsskola är gjord i samarbete med CoderDojo.

 

Kodcentrum logo

 

Kodcentrum är också en ideell förening som gratis introducerar barn och unga till programmering och digitalt skapande. De har Kodstugor i Göteborg, Skellefteå, Stockholm, Sundbyberg, Tensta, Umeå, Uppsala och Örebro, men även en digital tjänst för den som vill komma igång på egen hand. Kodcentrum startades av Johan Wendt, som tidigare byggt upp Mattecentrum.

 

Geek Girl Mini logo

 

Geek Girl Mini syftar till att unga tjejer ska lära sig mer om programmering och skapande med teknik, lära känna andra tjejer som delar ett sådant intresse och inspireras att överväga en IT-karriär. Den huvudsakliga målgruppen är tjejer i mellanstadieåldern.

 

 

Hello World! camp logo

 

Hello World! är en nystartad ideell förening som har i syfte att främja digitalt skapande. De driver läger på skollov och helger och har en virtuell mentorplattform där barn och ungdomar möter och hjälper varandra samt coachas av erfarna programmerare.

 

 

Pink Programming logo

 

PINK PROGRAMMING beskriver sig som ”Söndagsprogrammering & programmeringsläger för kvinnor i alla åldrar”.

 

 

Program och sajter:

Scratch logo

 

Scratch är det program vi använder i Kalles programmeringsskola! Man programmerar genom att pussla ihop olika block och det är lätt att göra fungerande kod.

 

 

Kojo logo

 

Kojo är en utbildningsmiljö där man själv skriver kod i programspråket Scala. Kojo kan köras direkt i webbläsaren eller laddas ner.

 

 

Kids Ruby logo

 

KidsRuby är ett barnanpassat utvecklingsverktyg, som man laddar ner till sin dator. Man programmerar i språket Ruby.

 

 

Appar:

Hopscotch logo

 

Hopscotch påminner om Scratch på grund av sina moduler. Fina bilder och rolig att använda! För iPad.

 

 

Coda Game logo

 

Coda Game är en kul app där man skapar egna spel. För iPad och Android.

 

 

Robot School logo

 

I Robot School hjälper man roboten R-obbie att nå sitt batteri genom att placera ut olika kommandon i sekvens för att på så sätt skapa färdiga program. För iPad och Android.

 

 

Daisy the Dinosaur logo

 

Daisy the Dinosaur är en app för yngre barn. Man skapar program som får dinosaurien Daisy att röra sig på skärmen. För iPad.

 

 

Kodable logo

 

Kodable är en app för barn från 5 år. Det medföljer ett förklarande material för vuxna så ett par programmeringsbegrepp lär sig den programmeringsovane på köpet!

 

Spana in Kalles programmeringsskola! Du kan skapa ett helt eget spel i Scratch. Och du kan delta i Kalles programmeringstävling, där du kan vinna en supercool, programmeringsbar robot.